Στο Gearhead guitars, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή (για πολλούς σχεδόν εμμονή...) στην λεπτομέρεια. Εκτός από τον τρόπο εργασίας, ιδιαίτερη σημασία έχει δωθεί και στα ανταλλακτικά που υπάρχουν διαθέσιμα.

Εκτός από τις μάρκες των παρακάτω προτεινόμενων υλικών και ανταλλακτικών που υπάρχουν σε στοκ, φυσικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε άλλη μάρκα/τύπος επιθυμείται από τον πελάτη.


Ποτενσιόμετρα (pots)

potentiometers

Ποτενσιόμετρα της CTS, από την σειρά της 450s. Η συγκεκριμένη έκδοση κατασκευάζεται με αυστηρή απόκκλιση έως +/- 9% επί της τιμής.

Λογαριθμικό (audio) tapper, για πιο ομαλή μετάβαση ακόμα και σε απότομες και γρήγορες αλλαγές έντασης και του EQ μέσω των tone.

Σφιχτή διαδρομή, άξονας και περίβλημα από μπρούντζο (brass).

Υπάρχουν σε dishback, αλλά και closed-back, που δεν επιτρέπει την είσοδο σε σκόνη.


Τάστα (frets/fretwire)

frets

Τάστα της Jescar στο κλασικό nickel silver αλλά και EVO κράμα,που είναι δημιουργία και αποκλειστική διάθεση της Jescar.

Ποιοτικά, ίσως τα καλύτερα της αγοράς. Χρησιμοποιούνται από κατασκευαστές όπως DonGrosh, Suhr, TomAnderson, PRS, Gibson (Custom Shop).

Τύποι από το πιο μαλακό, στο πιο σκληρό κράμα: Nickel Silver - EVO - Stainless Steel


Πυκνωτές (caps/capacitors)

capacitors

Πιστοί στην παράδοση και την λεπτομέρεια οι πυκνωτές που υπάρχουν σε stock, είναι κυρίως paper-in-oil, paper impregnated και paper-wax.

Επειδή όμως δεν είναι μόνο ο vintage & oldschool ήχος, η προτίμηση όλων, υπάρχουν επίσης και κεραμικοί, πολυπροπυλένιου,πολυστερίνης και film, που χρησιμοποιούνται από την πλειοψηφεία των σύγχρονων κατασκευαστών.

Δειγματικά υπάρχουν: Sprague (VitaminQ series), Cornell Dubilier (mil-spec JAN), Pyramid, Aerovox (mil-spec JAN), Mullard (trop.fish), Solar, Gudeman, Good-All, West-Cap


Nut - tuners - ελατήρια tremolo - hardware - καλώδια

hardware

Nut από φυσικό οργανικό κόκκαλο ή TusQ της Graphtech.

Προτείνεται οργανικό κόκκαλο, καθώς η ηχητική του ιδιότητα είναι ανώτερη από άλλες μορφές υλικών που χρησιμοποιούνται.

Τα κοκκάλινα nut, δεν είναι προ-μορφοποιημένα. Κόβονται και φτιάχνονται, με βάση τα specs του κάθε οργάνου.

Mηχανικά parts,κλειδιά,ελατήρια και λοιπά hardware ανταλλακτικά από: Schaller, Raw Vintage, Gotoh, Tonepros μπορούν να είναι άμεσα διαθέσιμα.

Τα καλώδια για το wiring των οργάνων, είναι Evidence (Lyric & Monorail) και Mogami.